Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har startat nytt företagshus

/
  • I den gamla Konsumbyggnaden, på 400 kvadratmeter, mitt i Jädraås arbetar redovisningskonsulten Karin Höckenström och byggnadskonsulten Johan Malmström i sina respektive företag. Tillsammans har de köpt byggnaden och startat företaget Jädraås Företagscentrum. ”Vi vill skapa en mötesplats här i Jädraås”, säger Karin Höckenström.

I den gamla Konsumbyggnaden har ensamföretagarna Karin Höckenström och Johan Malmström skapat ett företagscentrum i Jädraås.
– Nu har vi jobbarkompisar och nya bollplank. Och jag har kunnat expandera, säger initiativtagaren Karin Höckenström som trivs med sin nya arbetsplats.

Annons

Karin Höckenström är redovisningskonsult och fram till för en månad sedan satt hon hemma och arbetade i sitt eget kök.

– Men det var trångt, tråkigt och ensamt och trots att jag behövde anställa fler kunde jag inte eftersom jag inte hade någon plats.

Vid ett annat köksbord satt byggnadskonsulten och Jädraåsbon Johan Malmström med samma bekymmer och när den gamla Konsumbyggnaden dök upp bestämde sig Johan och Karin för att satsa på ett företagshus, mitt i byn.

I augusti startade de ett gemensamt företag och i början av december flyttade de in i nya kontorslokaler i den gamla butiken.

– Jag trivs jättebra med att ha kollegor och trots att vi är i olika branscher är det bra med bollplank. Vi hjälps åt med ärenden i Ockelbo och dessutom delar vi på maskinell utrustning, säger Karin och berättar att hon nu har kunnat anställa en person.

Ytterligare ett företag är på väg in och Karin hoppas att Jädraås Företagshus ska inspirera fler att våga starta företag.

– Tanken är att man kan hyra ett rum här, utan att behöva göra de dyra investeringar som brukar komma när man startar företag. Och här finns också kunskap om hur man driver och startar egna företag, konstaterar Karin.

På övervåningen har Karin och Johan färdigställt två lägenheter. I den ena har en familj redan flyttat in och i den andra är ytterligare en familj på väg att flytta in i.

– Den övriga rusten tar vi lite pö om pö, men det är viktigt för oss att det blir liv här i kåken.

Mer läsning

Annons