Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kommer till miljöfestivalen i Lingbo

Politiker, författare, aktivister och artister – när det blir tvådagars miljöfestival i Lingbo är programmet späckat. Föreläsningar och film varvas med uppträdanden och ett av dragplåstren heter Arne "Rosen" Quick. – Vi hoppas vi får fint väder, säger arrangören Monica Åkesson.

Annons

Aktivisten Ulrika Hävre fick en månads fängelsestraff efter att hon tagit sig in på Saabs område för att leta efter stridsflygplan. Författaren Gunilla Dahlgren ligger bakom seriefiguren "Lilla fruntimret". Arne "Rosen" Quick är sångare och mest känd för sin klassiska "Rosen". Till helgen kommer alla tre, och många fler, till Lingbo Camping och miljöfestivalen "Växande bandet".

Under två dagar bjuds det på en lång rad föreläsningar om klimatfrågor, engagemang och hur man lever mer miljövänligt. Med jämna mellanrum kommer olika artister att uppträda.

– Det är ganska tunga frågor när man talar om miljön. Tanken är att vi ska bryta upp för att lyssna på lite härlig musik för att det ska bli en lättare stämning.

Monica Åkesson tycker att intresset för festivalen har varit stort i förväg. Hur många som kan tänkas komma vill hon inte spekulera i.

– Vi hoppas självklart att det kommer mycket folk. Det beror väl lite på vädret också. Om inte annat kanske de kommer förbi på söndagen för att lyssna på "Rosen", så kanske de hör någon föreläsning av bara farten!

Själv har hon svårt att tipsa om någon särskild föreläsning men lyfter fram en favorit:

– Författaren Åsa Brandberg som berättar om sin bok, "Pengar på planetens villkor". Men jag tycker att det är mycket som är riktigt bra under festivalen.

Mer läsning

Annons