Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska cykla hela Vasaloppet

/
  • LÅNGT LOPP. Samtidigt som Vasaloppet startar går starten för ett eget vasalopp hos Madeleine Heimer – på spinningcyklarna.

Klockan åtta på söndagsmorgonen går starten för Vasaloppet – också i Ockelbo. Under Madeleine Heimers ledning ska 15 personer sitta på spinningcyklarna, och trampa sig igenom hela loppet.


– Kom gärna och heja på för det behövs, åtminstone efter tio, säger Madeleine.

Annons

Fyra och en halv timme, minst, på en spinningcykels hårda sadel, låter det lockande? Det gjorde det åtminstone för de 15 personer som ska vara med och cykla Vasaloppet på Heimers helhet och hälsa på söndagsförmiddagen. En tv har monterats i spinningsalen och exakt när starten går börjar de cykla.

– Jag har aldrig gjort något liknande själv heller. Vi är nog tjuriga tävlingsmänniskor allihop, som vill testa något nytt.

Vissa av de anmälda är elittränade, andra är mer nybörjare, men Madeleine hoppas att alla ska ta sig igenom. Och loppet ska gå till precis som på tv, med blåbärssoppa i farten och allt, men med ett undantag.

– Man får kliva av och gå på toaletten. Där går gränsen.

Madeleine hoppas att många ska heja fram cyklisterna under förmiddagstimmarna. När den första skidåkaren går i mål är cyklisterna också i mål, efteråt blir det gemensam avslappning och två massörer kommer att finnas på plats.

– Det kommer nog att kännas rejält i säte, lår och vader. Man vill nog stå upp och äta efteråt tror jag, skrattar Madeleine.

Mer läsning

Annons