Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tror på nytt besöksrekord

/
  • LADDADE. Hans Ledin, Ulf Andersson, Krister Ederth, Stig Blom och Lars-Göran Eklund har mycket att stå  i inför årets största händelse  i Ockelbo.

Solen skiner och arrangörerna likaså. I år tror man på nytt besöksrekord på Ockelbo marknad – man är beredda att ta emot 150 000 besökare på tre dagar. – Vi vet att det kommer att komma väldigt mycket folk, säger Krister Ederth.

Annons

Det får inte regna och vara kallt – men solsken är däremot toppen, tycker arrangörerna av Ockelbo marknad, som pågår 26–28 juni.

– Allt hänger på vädret och det här är perfekt för oss. Trots att det ser ut att bli badväder vet vi att det kommer att bli väldigt mycket folk, säger Krister Ederth, arrangörsgruppen.

Dessutom, betonar han, är de mer än nöjda med årets artistbokningar. Larz-Kristerz från Älvdalen förväntas dra ordentligt med folk och bland helgens övriga dragplåster finns Idol-Alice och Cash is king.

Så nu har man laddat för att ta emot ett rekordstort besökarantal och tror på 150 000 besökare på tre dagar. Man har ägnat mycket tid åt parkeringen och hoppas, trots att det lär dyka upp bra mycket mer trafik än vanligt, att det ska flyta på bra.

– Lite köer får man naturligtvis räkna med, men några långa ska man inte behöva stå och tuta i i värmen, säger Ederth.

Arrangörsgruppen, som består av ett tiotal personer, arbetar året runt med marknaden. Utöver det kommer omkring 300 personer, som kommer från sex olika idrottsföreningar i kommunen, att arbeta ideellt med bland annat parkeringen och städningen under marknaden.

Mer läsning

Annons