Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delade ut frukt – i protest mot regeringen

/

På torsdagsförmiddagen delade Kommunal ut frukt, och flygblad, på torget. Aktionen är en protest mot den borgerliga politiken och resten av länets sektioner ska följa efter.
– Vi protesterar mot orättvisorna, säger Annika Norling.

Annons

Utrustade med en stor skål äpplen och bananer står Annika Norling och Katarina Eriksson från Kommunal på torget. De är här för att dela ut frukt till, och prata politik med, byborna.

– Vi protesterar mot den borgerliga regeringens orättvisa politik. Skattesänkningarna går till dem som har mest i plånboken, den nya socialförsäkringslagen slår hårt mot våra medlemmar och vi vill ha mera resurser till kommuner och landsting, säger Norling.

De tycker att det är tydligt att regeringens politik fått konsekvenser också i Ockelbo.

– Försörjningsstödet har till exempel ökat väldigt här. Och många som stannar och pratar med oss håller med och tycker det är bra att vi kämpar på. Allt från pensionärer till unga.

Kommunals representanter ska vara ute och protestera varje månad i samband med a-kasseutbetalningarna. Än så länge är Ockelbosektionen ensam i Gästrikland men tanken är att alla sektioner ska följa efter under de kommande månaderna.

Mer läsning

Annons