Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det fattas 4 miljoner för socialnämnden

4 miljoner kronor fattas för socialnämnden i Ockelbo. Nu ber nämnden om att få överskrida budgeten.

Annons

– Den enda lösningen just nu är att tillskjuta medel. Vi kan inte spara 4 miljoner på några månader, säger kommunens socialchef Palle Danielsson.

I den åtgärdsplan som socialnämnden nu lämnar över till kommunstyrelsen begär nämnden om ett medgivande att få överskjuta budgeten för år 2010 med 4 miljoner kronor.

De begär också utökning av nästa års budget med 3 miljoner kronor.

– Vi har nu beskrivit hur verksamheten ser ut och vet var vi går back. Underskottet inom hemtjänsten är nu mindre, det är nere på 1,7 miljoner kronor, det är i stället inom LSS och särskilda boenden kostnaderna ökat, säger Palle Danielsson.

I åtgärdsplanen beskriver nämnden hur det går att spara pengar, men de mest effektiva sätten ger också kraftigt negativa konsekvenser, som att stänga platser på Bysjöstrand.

I stället föreslår nämnden att försöka hitta sparmöjligheter som drabbar mindre, till exempel inom LSS, genom att till exempel minska personaltätheten.

Administrationen ska också ses över och en möjlighet är att sjuksköterskor har beredskap hemma istället för att vara i tjänst på arbetsplatsen.

Mer läsning

Annons