Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekologisk skolmat blev inte dyrare

/

Det har inte blivit dyrare med skolmaten sedan Perslunda fick ett eget tillagningskök och började satsa på ekologiska råvaror. I stället håller man sig inom budgeten.

– Det är jättepositivt, säger Anna Schönning (S).

Annons

Det har gått ett halvår sedan Perslundaskolan fick sitt eget tillagningskök och startade ett tvåårigt projekt med hemlagad skolmat. Samtidigt bestämde man sig för att satsa på ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt.

Och projektet har fallit väl ut så här långt, konstaterar Anna Schönning, ordförande i utbildnings- och kulturnämnden.

– Att de skulle hålla sig inom budgeten hade jag ju hoppats. Men jag hade inte trott att det skulle bli så här mycket ekologiskt. Det är en glad överraskning.

När man summerar det första halvåret visar det sig att köket har kunnat använda sig av omkring 60 procent ekologiska råvaror i matlagningen. Samtidigt har man inte överskridit den budget man blivit tilldelad.

– Det är kockarna på Pers-lunda som styr alla inköp själva. Det här är jättebra, verkligen positivt, tycker Schönning.

Det var i november förra året som kommunfullmäktige tog beslut om att Pers-lundaskolan ska få ett eget tillagningskök, till en början på försök i två år. Beslutet kom efter att skolan deltagit i tv-serien Matakuten.

Mer läsning

Annons