Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Spänn vill inte dela datasal

/
  • OROLIGA. Skoltidningen En Spänns chefredaktörer Klara Ekman och Hannah Malmström är oroliga över vad det kommer att innebära när skolan ska dela datasal med Komvux och SFI. ”Det här är vår datasal och det är vi som ska ha den”, tycker Hannah Malmström.

Perslundaskolan ska dela datasal med Komvux – det riskerar att gå ut över skoltidningen En Spänn. Det befarar redaktionen, som protesterar mot planerna.
– Det kommer att bli svårare att jobba med tidningen, säger chefredaktör Hannah Malmström.

Annons

I ett uttalande på skoltidningen En Spänns hemsida kritiserar man skolledningens planer på att låta Komvux och SFI använda sig av Perslundaskolans datasal. Eleverna är oroliga och tycker att det redan är trångt i datasalen.

– Vi kommer inte att få tillgång till datorerna och vi får sämre möjligheter att skriva, tror Hannah Malmström som tillsammans med den andra chefredaktören Klara Ekman och läraren Ulf Gräsberg ligger bakom uttalandet.

De kritiserar också skolans rektor, Signhild Olsson, för att hon inte velat träffa eleverna och svara på frågor om förändringarna.

Signhild Olsson, som är rektor för både Komvux och Perslunda, tycker att elevernas oro är obefogad – redan nu kan andra än Perslundaelever boka in sig i datasalen.

– Vi får färre elever på Perslunda och flera elever på Komvux till hösten. Då är det naturligt att vi låter vuxenutbildningen boka datasalen, för att kunna erbjuda flera kurser. Skillnaden för eleverna kommer att bli minimal.

Hon lovar också att eleverna som bett om en intervju kommer att få den.

– Vi är inte färdiga med att sätta organisationen än och innan dess vill jag inte uttala mig. Men jag kommer att göra det när jag är klar.

Mer läsning

Annons