Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre jobbar natt på Bysjöstrand?

Nattbemanningen på nya äldreboendet Bysjöstrand ska bli mindre. Det är en del av det sparförslag som socialnämnden ska ta ställning till, för att spara pengar.
– Nu har vi prutat på det mesta, säger socialchef Palle Danielsson.

Annons

Sparkraven ligger tunga på alla förvaltningar i kommunen och socialförvaltningen är inget undantag. Inför 2010 tvingas man därför till en del förändringar, framför allt i personalstyrkan. Sammanlagt fyra heltidstjänster och en deltid försvinner med den nya budgeten.

Största förändringen blir det på Bysjöstrand där två årsarbetare tas bort. Det innebär att man minskar på nattbemanningen från fem personer per natt till fyra.

– Det är klart att det kommer att märkas att det blir en färre. Men vi har gjort jämförelser med andra boenden i den här storleken och det kan se lite olika ut. Att ha fyra personer på natten är ändå ganska normalt, säger Danielsson.

Samtidigt som 4,4 tjänster försvinner inrättar man två nya, en heltidstjänst som arbetsterapeut och en halvtid som vikarieförmedlare inom äldreomsorgen. Samtidigt höjer man en del avgifter. Bland annat ska trygghetslarmen bli dyrare. Också matdistributionen, matavgiften vid korttidsboende och matabonnemanget på Bysjöstrand ska bli dyrare såväl som lokalhyran vid Urets dagcentral, Soluret. Man vill inte heller höja ersättningen för kontaktfamiljer och kontaktpersoner utan fortsätter hålla samma ersättningsnivåer som man gjort sedan 2007, trots att Sveriges kommuner och landsting förordar högre nivåer.

I slutet av veckan ska socialnämnden ta ställning till budgeten.

Mer läsning

Annons