Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler Ockelboföretagare vill ha reklambidrag

Wij trädgårdar får 900 000 kronor för att marknadsföra Ockelbo kommun. Nu vill de andra företagarna veta hur de kan ansöka om bidrag för att marknadsföra kommunen.

Annons

– Den frågan har aldrig prövats tidigare, så det är väl bara för företagen att söka och se vad kommunstyrelsen svarar, säger kommunens utvecklingschef Karin Strömberg.

Efter Arbetarbladets artikel om den fortsatta satsningen på ”Ockelbo med grannar” har flera företag hört av sig och undrat om de 900 000 kronor som kommunstyrelsen förväntas föreslå att Wij trädgårdar får i utbyte mot att man marknadsför kommunen.

Wij viktigt för alla

– Wij trädgårdar är viktigt för alla oss företagare som satsar på turism, absolut. Men det är mycket pengar det handlar om och vi andra är också gärna med och marknadsför kommunen, konstaterar Lars Arkesjö, som driver älgparken i Mo, och fortsätter:

– Så nu undrar vi förstås hur vi kan söka pengar från utvecklingsmedlen, säger han.

Öppet för alla

Arbetarbladet ställde Lars Arkesjös fråga till kommunens utvecklingschef Karin Strömberg, som svarar att det är öppet för alla att söka.

– Det finns inget som säger att det måste vara kommunal verksamhet, berättar hon.

Så då kan vem som helst söka pengar från utvecklingsmedlen?

– Ja, så ser jag det i alla fall, säger Karin Strömberg och konstaterar att det är en helt ny frågeställning i kommunen.

– Privata företag har aldrig sökt tidigare så frågan har aldrig prövats, men det är väl bara för företag att söka då, så får kommunstyrelsen fatta beslut om man kan bevilja ansökan eller inte, säger hon.

2,9 miljoner finns

I budgetförslaget, som ska hanteras på kommunfullmäktige i december, har kommunen avsatt 2,9 miljoner kronor. En miljon kronor är avsatt för att stödja den fortsatta utvecklingen i vision 2020:s anda.

– Och den miljonen har jag fördelat på delegation tidigare. Då har den bland annat gått till lanserandet av nya hemsidan och marknadsinsatser, säger Karin Strömberg och berättar att utvecklingspengarna har funnits i två år.

De övriga 1,9 miljon kronor har kommunstyrelsen beslutat om och hittills har endast kommunala verksamheter sökt och beviljats pengar.

Mer läsning

Annons