Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskollärare slår larm

/
  • Förskollärarna på Åmots skola tycker att arbetsmiljön är alltför stressig och att de inte hinner med alla barn. Nu alarmerar de i ett brev till kommunen om situationen. Även på Lingbo förskola upplever pedagogerna att vardagen är för stressig.

Förskollärarna i Åmot och Lingbo alarmerar om alltför stressiga dagar och för lite personalresurser.

"Arbetsmiljön för pedagogerna är i nuläget katastrofal" skriver personalen på Lingbo förskola.

Annons

Arbetarbladet berättade redan förra hösten om stressade förskollärare runt om i kommunen som inte ansåg sig hinna med alla barnen.

Nu signalerar både Åmot och Lingbo förskola om liknande förhållanden även den här hösten.

"Vi känner oss maktlösa. Ingen backar upp oss i vår alarmerande situation när vi inte räcker till för barngruppen – vi hinner inte ha någon planering o portfolio och därmed inte någon bra pedagogisk verksamhet", skriver personalen på Åmots förskola i ett brev till kommunen där de också pekar på att de långa öppettiderna, mellan 6 och 18, gör att schemat ofta spricker.

På Lingbo förskola skriver personalen att "möjligheten att förebygga riskmoment försvåras. Trygghet och säkerhet för barnen minskar därmed... vi känner att det är svårt att ta ansvar som pedagog under de förutsättningar som är".

– Vi har träffat personalen i Åmot och med hjälp av rektorn ska de se över situationen och hitta lösningar, säger Anna Schönning (S), ordförande i utbildnings- och kulturnämnden, om förskolornas larm.

Mer läsning

Annons