Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla missionshuset i Lingbo till salu

/

Sugen på en bostad med rejält högt till tak? Det före detta missionshuset i Lingbo är just nu ute till försäljning efter att under några år ha fungerat som kurshus.

Annons

Det vackra gamla missionshuset i Lingbo byggdes 1902. Fram tills för sju år sedan ägdes det av församlingen som på grund av krympande medlemsantal då sålde och flyttade sin verksamhet till Ockelbo.

Två kvinnliga företagare från Stockholm tog över och rustade upp missionshuset för kursverksamhet och försäljning av vaxljus under namnet Möjligheternas hus i Lingbo.

– Det finns många användningsområden, uthyrningsverksamhet för dop och bröllop, ateljé, fritidshus eller permanentbostad, bara fantasin sätter gränserna, säger mäklaren Anna Norén på Svensk fastighetsförmedling.

Den som vill använda det gamla missionshuset som bostad måste dock lämna in en bygglovsansökan.

Stora salen på nedervåningen har högt till tak med ljusinsläpp från stora fönster och god akustik. Vidare finns läktare, flera sovrum, vedspis och öppen spis.

– Det här är ett unikt objekt, långt ifrån standardvillan. Det ska bli spännande att se vad den som köper gör av det, säger Anna Norén.

Och priset: 675 000 kronor.

Mer läsning

Annons