Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Sven Johansson...

/

...chefredaktör för Arbetarbladet, som på fredagen var inbjuden till slottet för en pratstund med Kronprinsessan och hennes blivande make, Daniel Westling.

Annons

– Daniel klarade det galant, han gjorde ett mycket bra intryck.

Hur gick det till?

– Det var ett stort mingelparty där mesta tiden gick åt till enskilda samtal med Kungaparet, Daniel och Victoria och även Carl Philip var med.

Vad talade du och de nyförlovade om?

– Daniel tyckte att det var roligt att jag kom från Gästrikland, han sa att det kändes som hemma. Han sade också att han känner till Arbetarbladet väl eftersom han har den hemma på köksbordet. Och så bytte vi några ord.

Kom Ockelbo på tal?

– Nej, inte speciellt, men kommunalrådet, Magnus Jonsson, var också där.

Försökte du boka in en intervju?

– Vi var 200 personer som skulle byta några ord med honom så det blev inte några långa samtal. Så, nej, jag ställde inte den frågan.

Vad bjöd Kungafamiljen på?

– Det var små, väldigt små snittar. Väldigt goda, men nu stannar jag nog till vid korvmojjen. Till det var det något mousserande att dricka.

Vilka var där?

– Det var jag och Gefle Dagblads chefredaktör Christina Delby Vad-Schütt. Vi var de enda lokaltidningarna. Hela regeringen var där utom Reinfeldt, Mona Sahlin och Peter Eriksson var också med. Sedan var bland annat Barbro Holmberg i spetsen för en drös landshövdingar. ÖB, rikspolisstyrelsen chef och andra myndigheter fanns också representerade. Likaså ärkebiskopen. Ett tvärsnitt av det officiella Sverige som det var formulerat.

Mer läsning

Annons