Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsodagar ska inspirera Ockelbobor till sunt liv

”Livsstilsstationer”, pilgrimsvandring och lyrikläsning är några av inslagen när det är dags för Ockelboborna att tänka på hälsan.
Nästa vecka ordnas Hälsodagarna och i två dagar är det hälsan som står i centrum.

Annons

Det är Ockelbo Folkhälso- och Brottsförebyggande råd som arrangerar två hälsodagar, tillsammans med bland annat kommunen, primärvården, folktandvården, företagare och organisationer. Föreningarna kommer att visa upp sina verksamheter och en del av ortens butiker flyttar ut sin verksamhet till torget.

Hälsocentralen och familjecentralen kommer tillsammans att bjuda in till ”livsstilsstationer” och ha föreläsningar kring hälsa och livsstil. Ockelbo kristna råd ordnar en pilgrimsvandring och bjuder dessutom in till musik och lyrik i kyrkan.

Tanken med Hälsodagarna är att inspirera till en hälsofrämjande livsstil. ”En god hälsa har ett värde i sig och insatser för en god hälsa kan ses som en investering i en mer välmående befolkning och lägre kostnader för exempelvis vård och omsorg”, skriver Folkhälso-BRÅ i sin presentation av evenemanget.

Samtidigt vill man ge de lokala aktörerna en chans att visa upp sig. Nästa veckoslut, 29–30 augusti, är det dags för Hälsodagarna.

Mer läsning

Annons