Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarstrand tipsade om att överklaga

/

Lars Arkesjö på Älgparken i Mo överklagar åklagarens beslut att avliva älgkalven Kalle. Därmed hävs tills vidare avlivningsbeslutet.

Annons

Kalle togs om hand av älgparken sedan han irrat omkring elva timmar på en väg. Eftersom lagen säger att man inte får ta hand om vilda djur tog åklagare Mikael Hammarstrand beslut om att Kalle ska avlivas. Men när polis kom till älgparken hade redan Kalle släppts ut i ett hägn tillsammans med älgkorna Moa och Molly och deras kalvar.

Polisen gav då upp. Efter en förundersökning tog åklagare Hammarstrand på torsdagen beslut om att kalven ändå skulle tas i beslag för att avlivas.

I fredags fick Lars Arkesjö återigen kontakt med Mikael Hammarstrand som då föreslog att Arkesjö skulle överklaga hans beslut till chefsåklagaren, vilket han också omedelbart gjorde.

Innan Arkesjös överklagan har behandlats av chefsåklagaren går älgkalven Kalle säker.

– Men jag blir arg på att ingen av poliserna berättade för mig att jag faktiskt hade rätt att överklaga beslutet att ta Kalle, säger Lars Arkesjö.

– Kalle kunde ha varit avlivad nu om inte Hammarstrand gett mig tipset att överklaga hans beslut.

Sedan Lars Arkesjö nu överklagat är Kalles liv tills vidare räddat.

- Jag har vunnit en seger. Nu kan jag andas lugnt ett tag, säger Lars Arkesjö som på fredagen fick ta emot ett stort mediauppbåd i älgparken.

Ärendet blir nu en fråga för domstol.

Mer läsning

Annons