Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska det firas!

/
  • I Ockelbo pågår planerna för fullt inför Daniel och Victorias stundande bröllop. ”Vi vill ha ett stort firande som ska vara tillgängligt för alla”, säger Monica Järnkvist. Från vänster: Karin Magnusson, Ockelbo pensionat,Lars Arkesjö, Älgparken, Monica Järnkvist, projektledare förstudien, Mats Rosén, Mattes Bröd, Lars Krantz, WIJ Trädgårdar, Magnus Jonsson, kommunalråd i Ockelbo och Karin Strömberg, utvecklingschef Ockelbo kommun.

19 juni 2010 gifter sig Daniel och Victoria.

I Ockelbo pågår förberedelserna för fullt, men trots att man räknar med att bröllopet för med sig en turistström till Ockelbo, blir det troligen inte något hotell till nästa sommar.

Annons

I går kallade Ockelbo kommun och lokala företag till en gemensam presskonferens för att prata om hur Ockelbo ska ta till vara på uppmärksamheten kring det historiska bröllopet.

Firande på bröllopsdagen

Men några konkreta satsningar inför den stora dagen var det än så länge dåligt med.

– Idéer finns, men ingenting är spikat, förklarar Monica Järnkvist, projektledare.

Någon form av firande på bröllopsdagen planerar de dock för.

– Vi vet inte formen än, men vi vet att vi vill ha ett stort firande som ska vara tillgängligt för alla. Vi har kontaktat hovet och de har gett klartecken för ett firande tillsammans med Ockelbo, säger Monica Järnkvist som förutsätter att tv kommer att vara på plats.

Ockelbobor kan hyra ut

Ockelbo har i nuläget ett begränsat antal boendemöjligheter för turister, något som Arbetarbladet tidigare skrivit om, men något hotell blir det antagligen inte till nästa sommar. Monica Järnkvist hänvisar till Högbo bruk och uppmanar Ockelboborna att hyra ut rum eller fritidshus. Älgparkens Lars Arkesjö ska bygga en anläggning med sittplatser under tak där 40–50 personer ska kunna grilla, och han har också satsat på att handikappanpassa älgparken.

Mats Rosén på Mattes Bröd avslöjar att Sveriges bagare och konditorer har fått äran att göra bröllopstårtan och att det antagligen blir Årets konditor, tillsammans med de senaste två årens vinnare, som får uppdraget.

Kunglig bakelse?

Vad Mattes Bröd planerar för kungliga bakelser är hemligt än så länge.

– Vi har mycket planerat, men jag kan inte avslöja något ännu.

Kommunen har avsatt 140 000 kronor och Region Gävleborg lika mycket, för att kartlägga vilka behov och insatser som behövs i kommunen inför firandet.

En förstudie som pågår fram till sista december. Efter det kanske det finns lite mer konkreta besked i Ockelbo.

Mer läsning

Annons