Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herrlaget samlar in pengar

/
  • Ulf Andersson ordförande i Ockelbo IF utmanar andra fotbollsföreningar att också samla in pengar till flyktinghjälpen.
  • Christer Eriksson spelare och initiativtagaren till insamlingen

Ockelbo IF skänker på fredag sina biljettintäkter till flyktinghjälpen.

Annons

På fredag spelar A- laget i Ockelbo IF match mot Stensätra IF. Då skänker Ockelbo IF entrépengarna till de flyktingdrabbade.

– Det kostar 50 kronor i entré, och vill man betala mer får man gärna göra det. Minst 5000 kr ska vi skicka till flyktinghjälpen. Föreningen skjuter till resten om det inte kommer upp i den summan, säger Ulf Andersson ordförande i Ockelbo IF.

Det är spelaren Christer Eriksson som tog initiativet och fick med sig sina lagkamrater och föreningen till att göra insamlingen.

Herrlaget har börjat med att samla in pengar från sina egna plånböcker och på fredag skänker alltså Ockelbo IF entréintäkterna till flyktinghjälpen.

– Alla i laget är väldigt positiva till insamlingen. Vi hoppas att det kommer mycket folk på fredag och stödjer oss i den här insamlingen, säger Christer Eriksson.

– Tanken på att vi kunde göra något kom efter en träning och alla i laget var positiva och hjälper till. Det går en inte obemärkt förbi, det som händer i världen. Vi vill stödja de som tvingas fly, säger Christer Eriksson

Mer läsning

Annons