Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjda hyror för Ockelbogårdars hyresgäster

Ockelbogårdar höjer hyrorna med 3,55 procent. Det står klart nu när förhandlingarna mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen är över.
– Det tar emot att göra en stor hyreshöjning som samhället ser ut i dag, säger Ockelbogårdars vd Bo Lindblad.

Annons

Från och med 1 februari kan Ockelbogårdars hyresgäster räkna med en hyreshöjning på 3,55 procent.
Det blev resultatet av förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Ockelbogårdar. Ockelbogårdar krävde från början en höjning med 4,9 procent och det beror till stor del på höjda taxor, berättar Bo Lindblad.
– Det är taxorna för el, fjärrvärme, vatten och avlopp och liknande som dragit iväg så väldigt. Vi är inte nöjda med höjningen, men vi kan hämta hem det vi förlorat till viss del genom de låga räntorna, säger Bo Lindblad.


En lägre hyreshöjning blir det för lägenheter där hyresgästerna själva står för uppvärmningskostnaderna. Där höjs hyran med 3,3 procent. Samtidigt höjs hyrorna för garage, carport och parkeringsplats med motorvärmaruttag med tio kronor i månaden.
– Det känns inget vidare att gå ut med en så stor hyreshöjning när det ser ut som det gör i samhället i dag, med arbetslöshet och höjd kommunskatt. Men vi känner oss tvingade att göra det, säger Lindblad.Annica Björsell från Hyresgästföreningen tycker fortfarande att höjningen blev i största laget.
– Men någonstans måste vi sätta ned foten och bli klara också. Och jag tror inte vi hade vunnit på att ta upp förhandlingarna en nivå heller.

Mer läsning

Annons