Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är kommunens nya livsmedelsinspektör

/
  • HEKTISKT. Ockelbo har saknat livsmedelsinspektör sedan februari. Nu är Hanna-Maria Frankman på plats och har mycket arbete att komma i kapp med.

Livsmedelsbutiker, storkök och restauranger kan räkna med flera besök än tidigare. Efter ett halvår utan livsmedelsinspektör har Ockelbo nu fått en ny, i form av Hanna-Maria Frankman. – Det låg en hel del på hög när jag började, konstaterar hon.

Annons

Den första tiden på jobbet har minst sagt varit hektisk för Hanna-Maria Frankman. Sedan februari har kommunen saknat livsmedelsinspektör och mängden pappersarbete och ärenden som behövde lösas var omfattande.

– Det ligger en hel del fortfarande. Det är bara att beta av det så fort det går. Men nu är det mest papper som ska sorteras in och så, i stort sett ska de flesta ärendena vara avklarade, säger hon.

Nu ligger ansvaret för alla livsmedelsobjekt och dricksvattnet i kommunen på Hanna-Maria Frankmans bord. Alla ansökningar kommer till henne, samma sak med klagomål och anmälningar. När hon kommit i kapp med allt liggande ska det också ske inspektioner, såväl planerade som oanmälda.

– Jag har bara hunnit med två än så länge. Men så fort jag fått ihop allt och hinner förbereda mig ska det bli flera. Det är roligt att komma ut och se hur de sköter sig.

Frankman är nyutexaminerad ekotekniker med inriktning mot livsmedel, och kommer raka vägen från Lunds universitet. Hon tycker att det mesta är roligt och gillar utmaningen att lära sig alla rutiner på det nya jobbet. Att jobba i en liten kommun har både för- och nackdelar, tycker hon:

– Fördelen är att man får hålla på med alla områden inom livsmedel och blir kunnig på allt. Men man blir däremot inte specialist på något.

 

Var det en jobbig omställning att flytta från Lund till lilla Ockelbo?

 

– Nej, jag har bott fyra år i Östersund tidigare, jag får inte hemlängtan. Och det finns ju större städer i närheten så det är inte heller någon fara.

Mer läsning

Annons