Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll berättar 31-åringen om kidnappningen

/
  • Inga misstänkta. En dryg vecka har gått sen kidnappningen av 31-åringen i Ockelbo och polisen har ännu inga misstänkta gärningsmän.

Det finns fortfarande inga huvudmisstänkta för att ha kidnappat den 31-årige mannen i Ockelbo.
Men nu finns det ny teknisk bevisning som gör att polisen hoppas att utredningen ska gå framåt.
Det intressantaste just nu är – tejp.

Annons

Det har gått en och en halv vecka sedan en 31-årig man kidnappades i Ockelbo. Och även om det kommit in en del tips till polisen har det inte gått att hitta några misstänkta för att ha utfört kidnappningen.

Hittills har det hetaste tipset varit den blågrå van man misstänker att kidnapparna körde. Men det nya spåret är den tejp som 31-åringen blev bunden med.

– Det var en ganska speciell sorts tejp som bland annat säljs på Ica i Ockelbo, berättar förundersökningsledaren Leif Andersson.

Man har nu undersökt om det sålts några rullar av den tejpen i närheten av kidnappningsdagen – och det visade sig att så var fallet. Det, tillsammans med nya vittnesuppgifter, gör att man nu riktar sina misstankar åt nya håll.

I kväll kommer kidnappningen att tas upp i tv 3:s ”Efterlyst”, polisen hoppas att det ska komma in fler vittnesuppgifter kring händelsen efter det inslaget.

Det var sent förra söndagskvällen som en 31-årig man plötsligt blev överfallen på Humlevägen och kidnappad. Efter att ha utsatts för tortyr dumpades han sedan på en skogsväg, i bara underkläderna och med bakbundna händer.

I ”Efterlyst” berättar 31-åringen själv om natten och uppger att han utsattes för elchocker:

– Det gjorde fruktansvärt ont. Jag kunde liksom inte ligga rakt längre när jag fick de där stötarna, säger han i programmet.

Mer läsning

Annons