Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Ockelbo vill man rulla klot

/
  • Förebild. Så här såg det ut när Trebekohallens bowlingbanor i Sandviken invigdes för knappt två år sedan. Nu sneglar Ockelbo kommun på hallen när utbildnings- och kulturnämnden ska ta ställning till om man vill utreda möjligheterna att bygga bowlingbanor.

En bowlinghall kan bli verklighet i Ockelbo. Det enda som saknas är en lokal och lite slantar.

Annons

– Det finns absolut intresse för en bowlinghall här i Ockelbo, säger fritidsintendenten Håkan Alkberg, som vill utreda om det finns möjligheter att bygga bowlingbanor i kommunen.

En möjlig plats för de fyra bowlingbanorna, som Håkan Alkberg föreslagit till kommunen, skulle kunna vara a-lokalen i Bionärhallen, som från början var tänkt som en bowlinghall.

Verksamheter måste flyttas

– Men då måste vi först hitta lokaler till verksamheten som håller till där i dag, till exempel gympan och bågskytteföreningen, säger Håkan Alkberg och konstaterar att det finns andra möjligheter, som till exempel vid simhallen.

Förutom en passande lokal är förstås kostnaden en viktig del. Tanken är att kommunen ska stå för byggandet och att man sedan hyr ut banorna till en entreprenör.

Satsa på begagnade banor

– Jag har inte den blekaste aning om vad det skulle kosta. I Sandviken kostade banorna i Trebekohallen 450 000 kronor, men skulle vi satsa på begagnade banor skulle det bli betydligt mycket billigare, tror Håkan Alkberg.

Paret som är intresserat av att hyra bowlingbanorna vill också erbjuda biljard och café.

I morgon ska utbildnings- och kulturnämnden ta ställning till förslaget om en utredning och blir det ett ja så hoppas Alkberg att bowlingbygget kan sätta i gång i höst.

Mer läsning

Annons