Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappningen i Ockelbo i ”Efterlyst”

Det finns fortfarande väldigt få ögonvittnen som trätt fram och kunnat hjälpa polisen med utredningen av kidnappningshistorien i Ockelbo. Nu tar man hjälp av tv 3:s ”Efterlyst” som på onsdag ska visa ett inslag om händelsen.
– Det är ytterligare en kanal för att få hjälp med utredningen, säger förundersökningsledaren Leif Andersson.

Annons

Det hetaste tipset polisen utreder just nu handlar om den bil man tror att 31-åringen fördes bort i. Två personer har oberoende av varandra nämnt en grå eller ljusblå van-liknande bil som polisen nu vill veta mera om.

– Det är också en polis som säger sig ha mött en blågrå van på väg till platsen där 31-åringen dumpade. Nu försöker vi hitta en ägare till en sådan bil, säger Leif Andersson.

Andersson konstaterar att man nu i stort sett hunnit undersöka alla tips som lämnats in, men att man fortfarande har långt kvar innan fallet är utrett.

Framför allt efterlyser man vittnesuppgifter när det gäller fyra saker:

platsen där 31-åringen kidnappades

platsen där han dumpades

 den blågrå bilen

platsen där han hölls och torterades.

– Vi har ingen aning om var det kan vara. Om det var så att bilen körde i 30 minuter som 31-åringen uppfattade det, kan de ha hunnit ganska långt. Då hamnar vi på gränsen till Gävle, i Sandviken, nästan i Bollnäs om man åker åt det hållet. Det är en stor radie.

Under fredagen var polisen i Ockelbo och försökte bland annat kartlägga vilka som handlat på ortens butiker och köpt den tejpsort som användes för att tejpa för 31-åringens ögon och mun under kidnappningen. Man har också haft med sig ett tv-team från TV 3 och ”Efterlyst” som filmat ett inslag om kidnappningen.

– Framför allt hoppas vi att folk tittar på inslaget och sedan ringer in och lämnar tips. Jakten går ju på vittnen, så är det.

Mer läsning

Annons