Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontroversiell sten kvar- trots protest

/
  • Stenen har tillfälligt flyttats från kurvan på Ol-Larsvägen, men snart ska den återställas. Kommunen borde i stället fylla igen gropen, anser Marianne Renlund som bor i närheten och även är med i PRO, som drivit frågan.
  • Stenbumlingen på Ol-Larsvägen har flyttats till kanten i samband med snöröjning. Snart ska den flyttas till kurvan igen.

Barnen cyklade ner i en grop på Ol-Larsvägen. Då satte kommunen dit en stenbumling, vilket PRO protesterat mot.

Annons

Lars Landström vid tekniska kontoret på kommunen reder ut turerna.

– Barnen som cyklar på Ol-Larsvägen genar i kurvan och då har det skapats en grop där. Flera barn har cyklat ner i gropen. Föräldrarådet på Raboskolan ville att vi på kommunen skulle göra något åt det förra året. Då såg vi till att en entreprenör la dit en sten så barnen inte skulle gena, säger han.

Marianne Renlund bor på Ol-Larsvägen och är även med i PRO, som skrivit till kommunen om stenen.

– Det är inte så smart att ställa dit en sten i kurvan. För nu har barn cyklat på stenen i stället. Dessutom är det becksvart här på kvällen och lätt att köra på stenen. Kommunen borde fylla igen gropen i stället, säger hon.

Just nu har stenen flyttats till kanten av Ol-Larsvägen, som ligger bakom pensionatet.

– Det måste ha varit snöröjarna som flyttade stenen, snart ska stenen återställas till kurvan. Det skulle bli dyrt att ta bort stenen och fylla igen gropen flera gånger när folk fortsätter gena genom kurvan, säger Lars Landström.

Det är oklart om det kommer sättas upp belysning på Ol-Larsvägen framöver.

– Det finns många ställen som skulle behöva bättre belysning i Ockelbo. Vi håller på att titta på det nu, men det är en kostnadsfråga, säger Lars Landström.

Här är en insändare om stenen: Ska man skratta eller gråta åt kommunen?

Mer läsning

Annons