Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körmaraton under vintermarknaden

/
  • Massor av musik. Sju körer och fyra sångare kommer att underhålla besökare under ett musikmaraton i Ockelbo kyrka på lördag. Här är Lingbo hembygdskör på 2008 års musikmaraton på vintermarknaden.

Sju olika körer och fyra sångare kommer att underhålla besökare med ett fem timmar långt musikmaraton i Ockelbo kyrka på lördag under vintermarknaden.

Annons

Kyrkan kommer att vara öppen för besökare under Ockelbo vintermarknad på fredag och lördag. Sångarrangemanget kallas för Musikmaraton och körerna Kuxakören, Ockelbo kyrkokör, Lingbo hembygdskör, Missionskyrkans kör, Ockelbo manskör, Smultronkören och Ockelbo Gospel kommer att sjunga för besökare.

Sångarna Agnes Fältström och Titti Fältström och Erika R Eriksson och Kent Fältström kommer också att uppträda.

Populärt och välbesökt

– Det brukar vara populärt och vi har ganska många besökare. Vi har hållit på under många år, jag kan inte riktigt säga hur många.

Under vintermarknaden kommer folk in och värmer sig och tar en kopp kaffe och vilar fötterna och samtidigt får de fin underhållning. Vi medverkar även under sommarmarknaden, säger Kristin Eriksson, kanslist i Ockelbo församling.

Ungefär 135 stycken kördeltagare och sångare ska sjunga för besökare från klockan 11 till 16. Samtidigt serveras det kaffe i kyrkan till förmån för Hela världen, Svenska Kyrkans internationella arbete.

– Den som vill lyssna till fin musik och ha en trevlig stund ska ta sig till kyrkan, säger Kristin Eriksson.

Mer läsning

Annons