Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultskotersouvenirer och Ferrari-kopia på årets Ockelbo marknad

/
  • GLASFIBERBIL. Erik Lundgren gjöt av en Ferrari på 50-talet innan han växlade om till skotrar och båtar. På årets marknad finns en av dessa bilar att beskåda.
  • REDAN DÅ. Kronprinsessan Victoria har uppenbarligen alltid haft ett gott öga till sådant som är tillverkat i Ockelbo. Den här reklambilden är en av de souvenirer från de klassiska Ockelbo-skotrarna som kommer att finnas till beskådan på årets marknad.

Som ni ser så var kronprinsessan Victoria inne på Ockelbo långt innan hon träffade Daniel Westling.
Under helgens marknad kommer för första gången souvenirer från de klassiska skotrarna att visas upp och säljas.

Annons

Mycket är sig naturligtvis likt när en av landets största marknader traditionsenligt tar den här helgen i besittning. Men en nyhet för i år är att skoterfantaster nu under dessa dagar kan få sitt lystmäte av de klassiska Ockelboskotrarna. Familjen Olsson äger logotypen med texten Ockelbo som fanns på skotrarna, och Micke Olsson säljer och visar upp souvenirer med anknytning till märket.

– En del gamla reservdelar har vi med, men också nya t-shirts och kepsar med loggan på, säger han.

En souvenir som blir extra rolig med tanke på kronprinsessan Victorias nuvarande koppling till Ockelbo, är vykortet där småprinsessorna åker Ockelbo-skoter med pappa Kungen. Kronprinsessan har uppenbarligen alltid haft ett gott öga till sådant som är tillverkat i Ockelbo.

På marknaden i år kan man även att se den glasfiberbil, avgjuten från en Ferrarikaross, som Erik Lundgren tillverkade på 50-talet innan han gav sig på att göra skotrar och båtar. De håller till med anslutning till torget. För den som inte är intresserad av skotrar och bilar finns det naturligtvis en hel del annat att titta på. Som exempelvis Perssons Pack, som spelar i Kyrkoparken i eftermiddag.

Mer läsning

Annons