Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägereld och lysfest på Stenhuggarens förskola

/
  • NÖJDA. Sandra Olsson från avdelningen Fjärilen och Astrid Alneberg från Biet kikar på några av lyktorna som de och de andra barnen på Stenhuggarens förskola gjort.

80 personliga ljuslyktor, en lägereld en thailändsk rislykta som efter viss tveksamhet steg mot himlen. Så såg det ut när Stenhuggarens förskola firade lysfest på onsdagen.

Annons

Stenhuggarens förskola har sökt och fått pengar ur kommunens utvecklingsmedel för Vision 2020 och på onsdagen invigdes förskolans projekt med en lysfest.

Alla de 80 barnen hade tillverkat varsin ljuslykta och efter lunch fick de ställa ut lyktorna i en lång rad i trädgården. Färgglada skapelser, klara lyktor dekorerade med höstlov och till och med en avancerad plåtlykta radades upp.

Steg till slut

När alla var tända sjöng barnen sånger vid lägerelden, för att avsluta festen med att lärarna skickade upp en thailändsk ris- lykta. Regnvädret försenade själva lyftet en smula, men så småningom steg lyktan mot himlen under jubel från barnen.

Projektet har till syfte att så småningom leda till en förbättrad uteplats för förskolan. Det sker i samarbete med Wij trädgårdar och nästa steg är en inspirationsdag i Wij för både lärare och barn.

Mer läsning

Annons