Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läskigt avslut på Perslundas filmvecka

/
  • ”Roligt”. Eleverna fick prova på att spela in en studiodebatt med Bessemerskolans medieelever som var på plats i Perslundaskolans aula med sin utrustning. ”Roligt, annorlunda, bättre än lektioner i alla fall”, tyckte niondeklassaren Ali Heidari, som skötte kamera tre, om filmveckan.

I går var det avslutning på Perslundaskolans filmvecka med tema skräck.
Eleverna fick besöka den läskiga skräckkammaren och prova på att göra egen skräckfilm.

Annons

Instruktionerna innan läraren Johanna Johansson öppnade den tunga dörren in till källargången och skräckkammaren var tydliga. Håll hårt i repet och följ det genom källaren så kommer du ut. Och gör som du blir tillsagd.

Arbetarbladet följde med niondeklassarna Didrik Wigren och Edwina Sundin, som var ganska sturska på förhand, in i skräckkammaren.

– Man är väl en man, sade Didrik lite ovilligt när han tog ledningen och famlade sig fram med hjälp av repet.

Vrålade av skräck

Det rasslade till och en elev beväpnad med en skräckinjagande mask och ficklampa vrålade ”Buuuuu” så både Edwina och Didrik tjöt av fasa.

Helt plötsligt väste någon: ”Kryp!” och både Didrik och Edwina kastade sig ner på golvet. Duon hasade sig långsamt fram längs golvet och vrålade av skräck när isande kalla händer krafsade efter dem och de fick slemmiga trådar i ansiktet.

– Didrik var är du, ropade Edwina skräckslaget när hon för någon sekund tappade repet och det krampaktiga greppet om Didriks fot när de kröp under ett hinder som de stötte på.

– Gaah, det är någon som tar på mig. Åh gud va äckligt, hur kommer man ut, ska vi vända? undrade Didrik och kaxigheten var bortblåst.

Iskalla händer, läskiga ljud, slibbiga trådar jagade upp Edwina och Didrik, som drog en lättnadens suck när den sista dörren öppnades och spökvandringen var slut.

Skräckfilm och musikvideor

Bessemerskolans medieprogram fanns också på plats under filmveckans sista dag. I aulan hade medieeleverna satt uppe en riktig tv-studio och Perslundaeleverna fick prova på att spela in en kortare studiodebatt. En annan grupp visade hur man gör tidning och i källaren fick eleverna prova på att redigera både skräckfilm och musikvideor.

Hela veckan har eleverna tittat på film och diskuterat kring filmerna. För de över 15 har det varit skräckfilmer som gällt men för de lite yngre har skolan visat filmer såsom ”Harry Potter” och ”Alice i underlandet” med övernaturliga inslag. Eleverna har själva valt skräcktemat och de allra flesta var nöjda med en annorlunda vecka.

Mer läsning

Annons