Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingbo Camping bygger ut utan tillstånd

/
  • Otillåten. Lingbo camping har gjort en tillbyggnad i anslutning till restaurangen utan att först ansöka om bygglov. Nu måste företaget lämna in ritningar och ansökan i efterhand och riskerar att tvingas riva tillbyggnaden. Tillbyggnaden är delen längst till höger på bilden.

Lingbo Camping har gjort en tillbyggnad i anslutning till restaurangen. Men man har varken sökt eller fått något bygglov för den. Nu söks ägarna av kommunen, för att bygglovet ska kunna prövas i efterhand.

Annons

Det är inte bara polisen och livsmedelshandläggarna som måste utreda Lingbo Camping. Nu har bygg- och miljöförvaltningens bygglovshandläggare också startat ett ärende efter att campingen gjort en tillbyggnad på fastigheten utan att söka bygglov.

Det var efter sommaren som kommunens handläggare fick veta att det fanns en ny tillbyggnad vid Lingbo Camping. När den har byggts är oklart och enligt handläggaren Tobias Ryd är den inte heller helt färdig.

– Vi har begärt att få in ansökningshandlingar och ritningar i efterhand, säger Ryd.

Tillbyggnaden är i anslutning till restaurangdelen och eftersom kommunen inte sett några ritningar är man osäkra på hur stor den är. Nu ska ärendet prövas i efterhand. Om man bedömer att tillbyggnaden går att godkänna kan campingen få bygglovet beviljat men betala en del avgifter. Men om bygget inte godkänns kan man bli tvungna att riva det igen.

Campingen är sedan en tid tillbaka ett ärende för kommunens livsmedelshandläggare efter att det kommit in en anonym anmälan om att köket ska vara ohygieniskt och smutsigt. Det ärendet utreds fortfarande. Polisen utreder å sin sida en anmälan om att restaurangen ska ha sålt alkohol till sina gäster utan att ha något serveringstillstånd. Den anmälan kom från kommunens alkoholhandläggare Birgitta Lundgren, som fått veta att man fortfarande sålde alkohol trots att tillståndet var indraget.

Tidigare i höstas avfärdade campingens ägare alla anklagelser. Han hävdar att man i själva verket fortfarande hade ett tillstånd – och att anklagelserna om smutsen i köket är helt ogrundade.

Mer läsning

Annons