Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingbo camping sålde alkohol utan tillstånd

/
  • OENSE. Roger Hjort, ägare till Lingbo Camping, är inte överens med Ockelbo kommun om det indragna alkoholtillståndet. ”Jag anser att vi fortfarande har tillstånd”, säger han som förklaring till att man fortsatt servera alkohol. Bilden är tagen i samband med countryfestivalen på Lingbo Camping förra sommaren.

Lingbo camping har under sommaren serverat alkohol till sina gäster trots att tillståndet är indraget. Nu utreds campingens agerande av polisen. Men Roger Hjort, campingens ägare, är inte orolig.

– Jag är inte överens med kommunen, jag anser att vi har tillståndet kvar, säger han.

Annons

Vid årsskiftet stängde Lingbo camping och servering och lades ut till försäljning. Men i sommar har man ändå haft öppet vid ett antal tillfällen, och serverat alkohol till sina gäster – trots att tillståndet drogs tillbaka när man stängde. Men ägaren Roger Hjort anser inte att man gjort något fel.

– Det finns en del oklarheter i det där och jag har uttryckt mig klart och tydligt i den frågan. Kommunen menar att tillståndet är upphävt för mig. Men jag anser att det inte är det, säger Hjort.

Hjort kan inte säkert säga när man senast hade öppet men bekräftar att man åtminstone under midsommarhelgen hade öppet och sålde alkohol.

– Det var efter påtryckningar från våra gäster, som kommer hit varje år, som vi ändå bestämde oss för att ha öppet då.

Birgitta Lundgren, kommunens alkoholhandläggare, är däremot tydlig.

– De saknar tillstånd där eftersom verksamheten upphörde. Eftersom de saknar tillstånd gör vi ingen tillsyn. Men jag har fått uppgifter om att alkohol serveras där och de uppgifterna har jag lämnat vidare till polisen.

Nu utreder polisen ärendet. Samtidigt har kommunens livsmedelsinspektör fått in en anonym anmälan mot campingens restaurang. Anmälaren uppger att det finns stora brister i hygienen på restaurangen. ”Det ligger möglig och rutten mat i kylar och frysar och det är råttor i köket”, skriver anmälaren och hävdar att köket aldrig städas.

Den anmälan tar Roger Hjort inte så allvarligt på.

– Lingbo är som en cancersvulst där alla gör anonyma anmälningar mot varandra. Skulle man bry mig om anmälningar skulle man aldrig kunna driva en verksamhet där. Vi har ett livsmedelsgodkänt kök, personalen har livsmedelsutbildning och det är rent i köket. Jag tar ingen som helst notis om någon anmälan.

Han driver numera restaurangen på Öjeberget i Järvsö och Lingbo camping är fortfarande till salu. Enligt Hjort har man nu eventuellt en köpare på gång.

– Problemet med campingen är att den inte erbjuder något annat än sol och bad. När vädret är som i sommar fungerar inte det.

Mer läsning

Annons