Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingweld produktion i konkurs

Företaget Lingweld produktion i Lingbo har försatts i konkurs på egen begäran. De 28 anställda riskerar att bli utan jobb.
– Det är dålig orderingång från huvudkunden, säger Roger Nämerfors, vd för ägarbolaget.

Annons

Lingweld Produktion Ab, som tillverkar processutrustning i rostfritt stål till i huvudsak pappers- och massaindustrin, blev en utbrytare när det välkända företaget Lingbo Verkstäder med 110 anställda splittrades.

Fördubblades

I januari 2007 köpte Lingboföretaget Nämerfors industriservice det nu konkursmässiga Lingweld produktion. Företaget hade ett par riktigt bra år i början på 2000-talet då omsättning steg och resultatet fördubblades. 2004 fick Nils-Olov Nordstrand, dåvarande vd för Lingweld ta emot Företagarnas pris i Stockholm.

Men i fredags beviljade Gävle tingsrätt företagets egen begäran att försättas i konkurs. Enligt konkursansökan har företaget varit på obestånd en tid. Trots det var omsättningen 31,5 miljoner kronor förra året.

Hoppas på ny köpare

– En del är att det är dålig orderingång från huvudkunden. Det har varit förluster under våren och vi har inte fått lönsamhet på det, säger Roger Nämerfors som är vd i Nämerfors industriservice.

Nu står förhoppningen till att konkursförvaltaren, advokaten Erik Hovstadius, ska hitta en ny köpare till Lingweld produktion, något som Roger Nämerfors bedömer är möjligt. Annars väntar arbetslöshet för de 28 anställda.

Hur stor påverkan konkursen har för ägarbolaget, med 20 anställda, är oklart.

En första genomgång av Lingweld produktion startar redan på måndag.

Mer läsning

Annons