Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovisas showskola flyttar till Wij

/
  • SHOWSKOLA. Scenkläder, peruker och rekvisita har flyttat in i gamla stationsbyggnaden i Wij, sedan Lovisa Carlsson har köpt huset för att driva sin showskola för barn härifrån.

Den gamla stationsbyggnaden i Wij har stått tom i många år. Nu får den nytt – och färgglatt – liv då Lovisa Carlsson och hennes showskola flyttar in, för att samarbeta med Wij trädgårdar.

– Jag har så mycket visioner om vad jag vill göra här, berättar hon.

Annons

Lovisa Carlsson startade sin verksamhet med showskola för barn i Röda Kvarn förra året men när hon fick chansen att köpa stationsbyggnaden i Wij tackade hon ja direkt.

– Det passar mig ypperligt att driva min verksamhet här, i egna lokaler.

Hon planerar inte bara att hålla showskola för barn, dans- och sångkurser. Företaget kommer också att syssla med underhållning för vuxna, som konferensunderhållning och olika typer av event. Tanken är nu att en stor del av arrangemangen och kurserna ska drivas i samarbete med Wij trädgårdar och i sommar kommer det att ske en hel del ute i det gröna.

– Det här huset blir min bas som jag arbetar i, här sätter jag ihop shower som sedan ska ut på andra arenor. Men drömmen är att vi ska kunna ha aktiviteter här i huset i framtiden.

Ett 40-tal barn står på kö för att börja i showskolan, som riktar sig till barn mellan sex och tolv år, och den ska starta inom kort. Lovisa Carlsson ser fram emot nystarten.

– Här kan jag verkligen arbeta med det jag brinner för: barns självkänsla och att vi ska se varandra.

Mer läsning

Annons