Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mio – en av 125 000på Ockelbo marknad

/
  • COOL KILLE. Mio Wengelin, 3 år, från Gävle var en av de coolaste besökarna på Ockelbo marknad.
  • FÖR VARMT.  20 000 färre besökte marknaden i Ockelbo jämfört med toppåret 2008 då 150 000 personer kom. ”Det var för varmt” säger Krister Ederth i arran-görsgruppen.

Runt 125 000 personer besökte Ockelbo marknad i helgen.
– Vi tappade runt 20 000 på värmen, men jag förstår att inte alla orkade, säger Krister Ederth i arrangörsgruppen.

Annons

I går packade de 470 knallarna ihop sina stånd.

Den 27:e upplagan av Ockelbo marknad är över. Närmare 125 000 personer besökte arrangemanget, vilket är något färre än toppåret i fjol. Krister Ederth är dock mycket nöjd med helgen.

– Det har flutit på väldigt bra trots den här värmen. Ingen har tuppat av. Den enda incident vi haft var en kvinna som ramlade från en trottoar, berättar Ederth.

Han lider med de knallar som inte kom upp i samma försäljningssiffror som i fjol – samtidigt som han förstår att folk inte orkar handla och prova kläder när det är så varmt.

– Det har varit jättemycket folk utifrån på dagarna och många hemvändare på kvällarna, säger Ederth som hyllar Lars-Kristerz framträdande.

– De var suveräna. Helgens topp. Folk satt överallt även bakom scenen och lyssnade.

Totalt 350 personer från föreningslivet har arbetat ideellt med Ockelbo marknad. Nu återstår en hel del pappersgöra innan arrangörsgruppen får semester. I oktober påbörjas arbetet inför marknaden nästa år.

Mer läsning

Annons