Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte? Då kommer Dan Brodin!

/
  • TROFAST. Dan Brodin är kristdemokraternas första namn i Ockelbo. Och han har sett till att den kristdemokratiska stolen varit fylld vid alla valperiodens sammanträden.

Ett enda parti har hundraprocentig närvaro i fullmäktige: kristdemokraterna. Deras ledamot Dan Brodin har varit där på alla sammanträden utom ett – och då ordnade han en ersättare.


– Det ingår ju när man är folkvald, tycker han.

Annons

Vid Arbetarbladets granskning av närvaron i kommunfullmäktige är det ett parti som utmärkt sig. Kristdemokraterna har sett till att ta vara på sin plats och 12 av 13 gånger är det Dan Brodin som suttit på den.

– Visst är det svårt ibland. Jag jobbar en bit bort och ibland har det varit väldigt svårt att hinna. Men så länge det börjar 18.30 brukar det ändå gå bra, konstaterar han.

Kristdemokraterna har med sin enda plats inte särskilt mycket att säga till om i fullmäktige – kanske är det lätt att tro att man då lika gärna kan stanna hemma. Men det tycker inte Dan Brodin.

– Om det är något beslut vi inte tycker är bra kan vi åtminstone säga det. Och har jag ställt upp på det här ingår det ju att jag ska åka dit, även om jag inte kan påverka någonting.

När ledamöterna blir kallade får de samtidigt de handlingar man ska gå igenom under sammanträdet. Redan där kan man ofta se om det blir ett intressant sammanträde eller inte.

Men Dan Brodin tycker inte heller att det är någon anledning att utebli från fullmäktige.

– Är man politiskt intresserad vill man i alla fall vara med och höra vad som sägs. Och det tillhör ju att man ska gå på fullmäktige om man är folkvald. Det ingår, ungefär som att åka till jobbet.

Mer läsning

Annons