Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om skollokalernas framtid

Skollokalerna i Åmot står tomma sedan höstterminen 2013. På onsdag kväll hålls ett möte för att diskutera hur de kan användas.

Annons

Åmots byråd har kallat till ett möte för att ta fram önskemål om hur skollokalerna bäst kan utnyttjas. Kenneth Norén, som är sammankallande inför mötet, säger att det är förutsättningslöst.

– Tanken är att vi ska titta på hur vi i byn skulle kunna använda lokalerna. Dels måste vi i byn komma överens om att det här vill vi göra och sen ta kontakt och stämma av med kommunen om det är möjligt.

Han förklarar att byrådet planerar att göra en inventering av både vilka lokaler och vilka behov som finns i byn, och hur det bäst går att förena de två.

– Men där kan det finnas olika intressen som gör att vi måste kompromissa i byn också, hur vi vill använda de lokaler som finns, säger Kenneth Norén.

Ockelbo kommun håller på att ändra detaljplanerna för de nedlagda byskolorna i Åmot och Jädraås så att de kan användas till annan verksamhet. Kommunen vill sälja lokalerna eftersom det är dyrt att ha dem stående.

– Vi har inga färdiga köpare i dagsläget, men vi för vissa diskussioner, säger David Hedman, teknisk chef på Ockelbo kommun.

Han är positiv till mötet i Åmot.

– Vi lyssnar jättegärna på byarna och vad de skulle vilja göra med de tomma lokalerna, säger David Hedman.

Mer läsning

Annons