Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära storbrand på Wij trädgårdar

/

(Nu version 17.34) En storbrand var på juldagsmorgonen ytterst nära i en stor träbyggnad i Wij trädgårdar. Branden var anlagd, men hann inte ta sig innan den upptäcktes av en hundägare på promenad.

Annons

Det stora, långa trähuset har Wij trädgårdars entré och butik vid ena gaveln, närmast dammen med badplatsen. Vid en port i gaveln i husets andra ände hade någon på juldagsmorgonen anlagt en brand.
En person som var ute och gick med sin hund upptäckte branden och larmade räddningstjänsten kl 8.42. Branden kunde släckas snabbt, men räddningstjänstens bedömning är att spridningsrisken var mycket stor.
En polisanmälan om försök till mordbrand har upprättats, och brottsplatsen spärrades av för en senare teknisk undersökning.
Wij trädgårdars vd Malin Eriksson besökte brandplatsen på söndagsförmiddagen. Hon är lättad över att branden inte tog sig, men mycket oroad över vad som kunde ha hänt.
– Det är ett trähus, det kunde lätt ha brunnit ned helt, säger hon.
För bara någon vecka sedan fick Wij trädgårdar en av sina bilar helt sönderslagen, samma natt som någon anlade en brand i en kiosk.
– Det är händelser som oroar, säger hon.
Lokalerna närmast den anlagda branden används av Wij trädgårdar som förråd.

Gunnar Eriksson

Mer läsning

Annons