Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till ishall i Ockelbo

I går kom det väntade beslutet. Ockelbo kommun kan inte lägga 3,5 miljoner på en ishall och det blir inget bygge.
– För jävligt, rent ut sagt, säger Gun Svärd, ordförande i Ockelbo IF:s ishockeysektion som nu gått i graven.

Annons

Arbetet för att bygga en ishall och utveckla hockeyverksamheten i Ockelbo har pågått i många år. Men i går kom "spiken i kistan".

– Utbildnings- och kulturnämnden har inte förordat ett bygge av ishall, berättar nämndens ordförande Anna Schönning (S).

Ockelbo IF fick ett bidrag på 500 000 från SISU Idrottsutbildarna och regeringens satsning "Idrottslyftet" och hoppades att kommunen skulle bidra med de återstående 3 500 000 kronorna som behövdes för ett hallbygge.

– Pengarna finns inte i kommunen helt enkelt. Vi har andra mer "akuta" problem som rust av Perslundaskolan till exempel och då kan vi inte prioritera en ishall, tyvärr, säger Schönning.

Gun Svärd är mycket kritisk till att kommunen dröjde med att ta ett beslut och att man bollat ärendet fram och tillbaka mellan de olika nämnderna.

– Det känns som att vi inte har blivit tagna på allvar, säger Gun Svärd som numer skjutsar sonen till hockeyträning i Gävle.

På nämndsmötet i går beslutade man att garantera is från mitten av november till mars för allmänheten och skolan och där är förstås också Ockelbo IF välkomna.

– Men vi har lagt ner helt och hållet, suckar Gun Svärd uppgivet.

Mer läsning

Annons