Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny korttidsparkering vid järnvägsstationen

Snart kan det bli tio nya korttidsparkeringar vid järnvägsstationen i Ockelbo. En tidigare lastplats behövs inte längre och nu ska bygg- och miljönämnden avgöra om den ska göras om till parkeringsplatser. Samtidigt kan en tiominutersplats vid torget försvinna.

Annons

Bussgods har tidigare haft sitt ombud på Stationsgatan i Ockelbo. Nu är det inte så längre och den lastplats som bussgods använde står nu för tiden tom. Därför vill kommunen göra om den till korttidsparkeringar för dem som hämtar eller lämnar folk vid järnvägsstationen.

Samtidigt vill man upphäva en parkering i centrala Ockelbo, tiominutersparkeringen vid bankomaterna på torget. Enligt handläggaren Tryggve Åkesson beror det på att många inte vet vilka regler som gäller för parkeringen i dag.

– Vi har sett att många återfaller i ett vänsterbeteende där och parkerar mot färdriktningen. Samtidigt är det mycket på samma ställe där, till exempel vägen upp mot Perslunda och infarten till parkeringen på torget, och det måste struktureras upp så att det blir tydligt och man ser vad som gäller.

Åkesson tror inte att det innebär att bankomatkunderna får svårt att parkera bilen någonstans.

– Vad vi ser är det rätt bra snurr inne på torget så det blir inga problem.

Bygg- och miljönämnden tar ställning till förslagen vid sitt nästa sammanträde 16 februari.

Mer läsning

Annons