Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny områdesindelning för skola

Den utbildningsorganisation som i dag finns för förskolorna och skolorna i Ockelbo kommun kommer att ändras från 1 juli i år. Det beslutade utbildnings- och kulturnämnden på tisdagen.

Annons

Förändringen innebär att Wij förskola och Stenhuggarens förskola kommer att bilda ett område som kommer att ledas av en förskolechef. Jädraås förskola och skola, Lingbo förskola och skola, Åmot förskola och skola och Åbyggeby skola kommer att utgöra ett område som leds av en förskolechef och rektor.

Gäveränge skola, Rabo skola och kulturskolan leds av en rektor som ansvarar för särskolans verksamhet, det här innebär ingen förändring. Perslundaskolan och den kommunala vuxenutbildningen leds även i fortsättningen av en rektor.

Inte optimal

Den nuvarande områdesindelningen av förskolorna och skolorna kommer att ändras, för att den inte anses optimal sett ur ledningsperspektiv utifrån de förutsättningar som finns. Nu är alla elevassistenter i kommunen centralt organiserade under den rektor som ansvarar för ”Centrala elevstödet”. Efter 1 juli ska elevassistenterna vara organiserade under den rektor som ansvarar för den enhet, där assistenten är placerad.

Mer läsning

Annons