Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya namn i Ockelbos nämnder

Socialdemokraterna tar de tunga posterna i nämnderna även nästa mandatperiod.
Ordförandena blir kvar, men på alla vice ordförandeposterna finns nya S-namn.
– Vi bjuder på några skrällar, säger valberedningens ordförande Magnus Jonsson.

Annons

Nu har valberedningen lagt sitt förslag för vilka personer som ska sitta i nämnderna de kommande fyra åren.

Föga överraskande tar Socialdemokraterna alla tunga poster, förutom i kommunstyrelsen där Thorsten Åstrand (C) blir kvar som vice ordförande.

– Vi har ett gott samarbete med Centerpartiet så Thorsten och jag fortsätter i kommunstyrelsen, säger Magnus Jonsson (S), som blir kvar som ordförande för kommunstyrelsen.

Valteknisk samverkan

I dagarna lämnade Centerpartiet och Socialdemokraterna också in en skrivelse om en ny valteknisk samverkan med Folkpartiet som därmed får ersättarplats i kommunstyrelsen.

Socialdemokraterna som tar nära hälften av alla platser i nämnderna har inför mandatperioden gjort en stor satsning på att rekrytera fler och nu byter man ut nästan 60 procent av ledamöterna i nämnderna.

Nordqvist gör comback

Före detta kommunalrådet och rektorn Staffan Nordqvist gör comeback och blir vice ordförande i utbildnings- och kulturnämnden, där Anna Schönning (S) alltså blir kvar på ordförandeposten.

Valberedningen föreslår också att Mats Åstrand (S) fortsätter som ordförande för socialnämnden och vid sin sida får han Janet Kling (S) som vice ordförande.

I bygg- och miljönämnden blir Sune Lang (S) kvar som ordförande och Stefan Sandberg (S) blir ny vice ordförande.

Valberedningens förslag ska godkännas av fullmäktige i december.

Alla nämnder, förutom Kommunstyrelsen som sammanträder på måndag, har haft årets sista sammanträde och de nya ledamöterna får starta med att lägga budgeten för respektive förvaltning på januarimötena.

Mer läsning

Annons