Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo är störst på Instagram – utan att göra någonting

/

Det är 22 månader sedan Ockelbo turistbyrå lade ut någon bild på sitt Instagramkonto. Trots det är Ockelbo den kommun som har flest följare i Sverige, sett till antal invånare.
– Det är helt magiskt, säger kommunikatören Monica Åkesson.

Annons

Ockelbo kommun har inget eget Instagramkonto men turistbyrån, @ockelboturismcenter, har 1556 följare på sitt - fler än Ockelbos Facebooksida har gillningar. Med den siffran har de klättrat upp i topp på marknadsföretaget Placebranders årliga lista över de kommuner som har flest följare sett till antal kommuninvånare.

Men det var nästan två år sedan de sist uppdaterade kontot med någon ny bild.

Sommaren 2013 lade Ockelbo turistbyrå upp 14 bilder i sitt flöde, men sedan dess har det varit tomt. De följer själva inget konto alls. Trots att ingen uppdatering har gjorts på närmare två år har kontot fått nästan 1000 nya följare sedan mars förra året.

Monica Åkesson var turistbyråns ansvariga när Instagramkontot startades upp, och för henne kommer nyheten om att de är störst i Sverige som en överraskning.

– Jag blir jätteglad förstås, nu har vi verkligen något att leva upp till! Det är ju fantastiskt bra, säger hon.

Nu ska hon och hennes kollegor ta upp Instagrammandet igen. Redan första veckan i juni kan nya bilder börja poppa upp i flödet.

– Ja, nu känner jag definitivt att vi ska göra något av det!

Om Placebrander ignorerar antalen kommuninvånare och i stället bara listar de kommunkonton som har flest följare ligger Ockelbo på nionde plats. Gävle, med kontot @gavlestad, har tagit sig upp till en femteplats. Sist undersökningen gjordes i mars förra året var de inte ens med på topp 20.

De allra flesta av Ockelbo turistbyrås följare ser inte ut att höra hemma i Ockelbo – utan verkar komma från utlandet. Det är oklart hur turistbyrån fått följarna.

Läs hela listan här.

Mer läsning

Annons