Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo får beröm av hovet

/
  • Kommunalrådet Magnus Jonsson strålade som en sol under hela Daniel och Victorias tredagarsbesök i Ockelbo. Han berättar att han är stolt över det sätt Ockelboborna tog emot paret och att man fått mycket beröm från hovet för sitt program.
  • En höjdpunkt under besöket, tycker Magnus Jonsson, var när Daniel och Victoria anlände till den officiella middagen på fredagskvällen i sina Ockelbodräkter, som de fått i bröllopspresent av kommunen, och den församlade journalistkåren började viska sinsemellan om vad det var paret bar.

Tre dagar varade Daniel och Victorias första officiella Ockelbobesök. Tre intensiva men fantastiska dagar, tycker kommunalrådet Magnus Jonsson.

– En av de absoluta höjdpunkterna var journalisternas ansiktsuttryck när prinsen och kronprinsessan steg ur bilen i sina Ockelbodräkter på fredagskvällen, säger han.

Annons

Magnus Jonsson var med Daniel och Victoria varje minut när de åkte runt i byarna, besökte både Perslundaskolan, äldreboendet Bysjöstrand och en rad företag – och framförallt träffade Ockelboborna.

Han berättar att Ockelbo fått mycket beröm av hovet för programmet under besöket.

– Hovmarskalken har öst superlativ över oss och jag måste säga att det blev precis som vi hade tänkt oss med alla möten med folket, eller kanske till och med ännu bättre, säger ett stolt kommunalråd.

Några siffror på hur många som tog chansen att få se och träffa Daniel och Victoria finns inte.

– Men de har verkligen fått ett enormt mottagande av Ockelboborna och jag har mer än en gång fått se en tårögd kronprinsessa utbrista "Åh vad jag älskar Ockelbo", säger Magnus Jonsson.

– Och även om jag någonstans förstått att prinsen tycker om Ockelbo så såg jag nu att det fanns en oerhörd äkthet i den kärleken.

Han berättar också att Daniel och Victoria på lördagskvällen när det var dags att åka från Gävletravet kom fram till Magnus Jonsson och hans fru och tackade så ödmjukast för besöket.

Du själv har strålat som en sol alla dagar har vi noterat...

– Ha, ha, jag läste att ni hade skrivit det. Efter det tänkte jag att jag måste se lite mer sammanbiten ut, men jag vet inte om jag lyckades. Jag har varit glad för att Ockelboborna varit glada, så är det.

För Ockelbos del menar han att besöket inneburit mycket positiv marknadsföring där kommunen inför både inhemsk och utländsk media fått visa upp sina smultronställen, sin verksamhet och sina företag.

– Det är inte alla kommuner som får den chansen.

Två höjdpunkter vill han gärna lyfta fram. Dels lunchen med elevrådet på Daniels gamla skola Perslunda, som "blev superlyckad", dels de nyfikna minerna och viskningarna hos den samlade journalistkåren när Daniel och Victoria anlände till fredagskvällens officiella middag i sina bröllopspresenter: "Vad är det de har på sig?".

Besöket kommer nu att utvärderas och summeras i en slutrapport. Det arbetet inleds redan nu till veckan.

Om han fått reda på när Daniel och Victoria kommer till Ockelbo nästa gång vill Magnus Jonsson inte avslöja.

Mer läsning

Annons