Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo-gårdarJO-anmält

/

I somras JO-anmälde Arbetarbladet Ockelbo kommun för att den inte följer lagen om offentlighet.
Nu blir även det kommunala bostadsbolaget Ockelbogårdar anmält till Justitieombudsmannen för att bolaget dröjde i över en månad med att lämna ut uppgifter om vd:n Bo Lindblads lön och ersättningar till styrelseledamöter.

Annons

Det var tidningen ”Hem & Hyra” som ville veta vad vilken lön de kommunala bostadsbolagens vd i Gävleborgs län har och vilka arvoden och ersättningar som betalas ut till de förtroendevalda i bolagens styrelser.

”Hem & Hyra”:s mejl med ovanstående frågor gick ut 25 augusti och inte förrän 4 oktober svarade Ockelbogårdar.

Ockelbogårdar svarade klart sist av alla de kommunala bolagen och inte heller inom ramen för offentlighetsprincipen, som säger att en sådan förfrågan ska besvaras skyndsamt, vilket i praktiken betyder inom ett dygn. Detta trots två mejlpåminnelser och flera telefonsamtal till både den administrativa personalen och bolagets vd Bo Lindblad.

”Hem & Hyra”:s JO-anmälan blir den andra på kort tid som drabbar Ockelbo. I början av augusti JO-anmälde Arbetarbladet kommunen eftersom det var svårt att få se offentliga handlingar och tidigare i somras fick kommunen också kritik från en utomstående revisionsbyrå som pekade på flera brister i diarieföringen.Sofia Wike

Mer läsning

Annons