Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo Hockey satsar för att få ett tjejlag

/
  • NYSTART. Tomas Johnsson och Gun Svärd från Ockelbo IF Hockey vill locka flera unga till ishockeyn. I vår och sommar går de ut med brev till ungdomarna i kommunen för att uppmuntra dem att komma och testa till hösten.

Efter några sömniga år tänker styrelsen för Ockelbo IF Hockey nu göra en storsatsning. Inför nästa säsong går man ut i alla skolor för att locka till sig fler unga – och framför allt tjejer.
– Ockelbo har aldrig haft ett rent tjejlag, säger ordförande Gun Svärd.

Annons

De senaste åren har det inte hänt så mycket i OIF Hockey. Gun Svärd, ordförande, beskriver en avsomnad verksamhet där många har tappat lite av orken – och där det går trögt med återväxten av spelare.

– Det yngsta laget vi har i seriespel är 96:orna. Vi har många som kommer på hockey- och skridskoskola när de är små. Men där emellan är det ett glapp. Man måste fylla på med yngre spelare och den biten har vi tappat, konstaterar Gun Svärd.

Men nu har man bestämt sig för en uppryckning. Under våren och sommaren försöker man få hit fler unga, bland annat genom att locka med Tre Kronor-läger och bra tränare. De skickar ut brev till ungdomarna för att uppmuntra dem att komma hit. Dessutom satsar man på att få flera tjejer till hockeyn.

– Vi har några tjejer som tränar med killarna men det är inte alla som vill göra det. Så nu ska vi försöka få ihop ett lag, ge dem egna istider och egna tränare, säger Gun som tror att en del tjejer kanske drar sig för att testa en lite ”grabbig” sport.

– Jag ville själv spela hockey när jag var liten men fick inte för pappa. Men kanske ändras det där lite nu när det går bra för Brynäs damlag.

OIF Hockey har under många år uppvaktat kommunen för att få en ishall, men än så länge får man klara sig med uterinken på idrottsplatsen. Nu hoppas de däremot på att desto fler ska använda den.

– Drömmen är ju att det ska krylla av ungar på isen. Alla är välkomna, säger Svärd.

Mer läsning

Annons