Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo kommun erbjuds köpa Lingbo lägergård

/

Lingbo lägergårdsförening har bestämt sig för att sälja lägergården i Lingbo till Ockelbo kommun.

– Vi kommer att via en advokat erbjuda kommunen att köpa fastigheten, säger Gunilla Jonsson, ordförande i Lingbo lägergårdsförening.

Annons

För ungefär nio år sedan sålde Ockelbo kommun lägergården till föreningen för en krona. Arbetarbladet har tidigare berättat om det bråk som pågått under en längre tid kring lägergården och att Lingbo lägergårdsförening bland annat har fått kritik från andra Lingbobor för att den inte tillåtit några nya medlemmar i föreningen.

Gunilla Jonsson vill inte kommentera varför Lingbo lägergårdsförening bestämt sig för att sälja lägergården.

– För att vi har valt att göra det. Vi kommer inte att säga något mer än att vi kommer att erbjuda kommunen att köpa gården, säger hon.

Kommunchefen Lars Sjödin har inte hört talas om lägergårdsföreningens planer.

– Det vet jag inget om. Om det skulle bli aktuellt, så får kommunen ta ställning till det då och resonera kring det. Men kommunen själv har inget intresse av att driva en lägergård, säger han.

I köpeavtalet står det att lägergården inte får säljas utan att kommunfullmäktige har godkänt köpet.

Upprörda Lingbobor har i en skrivelse till Ockelbo kommun riktat kritik mot lägergårdsföreningen och kommunen har sagt att de ska se över föreningens verksamhet.

– Kommunen har ännu inte haft någon kontakt med lägergårdsföreningen. Men om det är så att de inte tar in nya medlemmar så är det märkligt. Att få in nya medlemmar i en förening är jätteviktigt, säger han.

Mer läsning

Annons