Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ockelbo kommun säljer tomter till underpris”

Tre obebyggda fastigheter ska säljas för 20 kronor kvadratmetern. Bra för det lokala näringslivet, anser kommunstyrelsen. Men moderaterna håller inte med om det.

Annons

– Priset är alldeles för lågt, säger Kjell-Arne Persson, m.

Kommunen har beslutat sig för att sälja tre tomter strax utanför samhället. Tomterna har varit svårsålda men nu har man hittat en köpare och priset blir 20 kronor per kvadratmeter. Taxan är redan godkänd i kommunfullmäktige – men det står skog på tomterna. Det har fått moderaterna att reagera. Den moderata ledamoten reserverade sig mot beslutet och ansåg att man åtminstone borde avverka skogen och sälja den först:

– I grova drag anser vi att man säljer till underpris och det är dumt att ge bort kommunens pengar. Det vore så enkelt att anlita en avverkningsfirma, säger Kjell-Arne Persson.

Magnus Jonsson, ordförande i kommunstyrelsen som tog beslutet på delegation, håller däremot inte med:

– Att avverka kan kosta mer än det smakar. Vi är bara glada att företag får möjlighet att växa här på orten.

De tre tomterna ligger i närheten av OK-macken och köparen, Jimmy Åberg, har som vision att så småningom kunna hyra ut tomterna som industrihotell:

– Det ser ju för jäkligt ut där, det är därför ingen har velat köpa tomterna. Till att börja med ska jag se till att få massbalans där, schakta från en tomt och fylla på i den andra, för att få upp dem i nivå med vägen. Jag vill se till att det blir ordning och reda där, så att det kan hända någonting, berättar han.

Mer läsning

Annons