Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo pensionat ska bli ”Hälsans hus”

/
  • Karin Magnusson (till höger) vill förvandla pensionatet till ett hälsohus till nästa vår. ”Om man vågar tänka nytt så tror jag absolut att idén om att skapa ett ’Hälsans hus’ och erbjuda rehabilitering kan lyckas”, säger Karin Magnusson som hoppas att kunna teckna avtal med Försäkringskassan, landstinget och Arbetsförmedlingen. Kocken Ninja Revelj ska fortsätta driva pensionatets restaurangdel.

Ockelbo pensionat ska bli ett ”Hälsans hus” med fokus på att hjälpa arbetslösa och sjukskrivna tillbaka till vardagen.

Annons

– Jag vill göra det här till en verkligt levande gård, säger entreprenören Karin Magnusson, som har stora planer för den k-märkta byggnaden.

En inglasad veranda med fler sittplatser, ett hotell på gården, ett växthus med egna grönsaker, en satsning på samtalsterapi, samarbete med landstinget, försäkringskassan och arbetsförmedlingen – idéerna för hur pensionatet ska utvecklas till ett ”Hälsans hus” strömmar ur Karin Magnusson.

– Jag har väldigt mycket tankar och planer, men ibland är jag för snabb för verkligheten, det gäller att vänta in rätt tillfälle, säger Karin vars nyårslöfte var att inte få för mycket nya idéer.

– Men tanken på ett ”Hälsans hus” hade jag redan när jag köpte pensionatet för fyra år sedan, säger hon med ett leende.

2013 hoppas hon kunna öppna ”Hälsans hus”.

Redan nu har hon anställt en samtalsterapeut och en psykolog som håller till på övervåningen i pensionatet. Där sitter också ett företag som coachar långtidsarbetslösa och Karins plan är att det 600 kvadratmeter stora pensionatet ska förvandlas till en plats där arbetslösa och sjukskrivna kan coachas tillbaka till vardagen.

– Responsen från Försäkringskassan har varit positiv, så nu bevakar jag upphandlingar. Företag är skyldiga att erbjuda anställda rehabilitering och då kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar i en fantastisk miljö, säger Karin.

Hon vill också bygga en helt ny handikappanpassad byggnad med övernattningsmöjligheter på pensionatets tomt.

– Hotellbristen är stor här. Många idéer och satsningar faller på avsaknaden av rum. Nu gäller det att vi får ett hotell, säger hon bestämt.

Pensionatet ska förstås även i framtiden erbjuda kurs- och konferensmöjligheter och Ninja Revelj som tog över restaurangverksamheten i höstas gillar Karins planer.

– Jag ser även maten som en viktig hälsoaspekt att ha med, konstaterar Ninja.

Karin, som så sent som i augusti startade förskolan Lilla jag och dessutom driver HVB-hemmet Humlan, bubblar av energi och hon är inte rädd för att misslyckas.

– Nej, tvärtom. Jag blir sporrad av att se om jag kan lyckas med nya saker och att tänka ut hur jag kan göra saker ännu bättre, säger hon.

Mer läsning

Annons