Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbobo kidnappad och torterad i timmar

/
  • bortrövad. En 31-årig tvåbarnspappa från Ockelbo var ute och gick längs Humlevägen på söndags kvällen. Plötsligt tryckte någon ned en luva över hans huvud och tvingade in honom i en bil. Han blev torterad  i flera timmar, därefter dumpad utan kläder mitt i natten. Bakbunden och med tejp över ögon och mun sökte han förtvivlat hjälp i några hus.Foto: Lars Nyqvist

En 31-årig man från Ockelbo blev kidnappad och torterad

i flera timmar, därefter dumpad utan kläder mitt i natten. Bakbunden och med tejp över ögon och mun sökte han förtvivlat hjälp i några hus.


Kidnapparna är ännu okända men offret har själv gett polisen några namn att gå på.

Annons

Den 31-årige tvåbarnspappan från Ockelbo var ute och gick längs Humlevägen vid 21-tiden på söndagskvällen. Plötsligt hörde han ljud bakom sig och i nästa sekund tryckte någon ned en luva över hans huvud och tvingade in honom i en bil.

Det skulle ta cirka fem timmar innan kidnapparna släppte sitt offer som under den långa tiden torterades med både elstötar och slag. Klockan 02.30 – mitt i kalla natten – dumpades 31-åringen en bit utanför centrala Ockelbo, där han till slut släpptes in ett hus. Han var då bakbunden, hade tejp över ögonen och munnen och var nästan naken, frånsett kalsonger och strumpor.

– Han mår inte bra, säger förundersökningsledare Leif Andersson vid polisen i Gävle, som nu utreder den grymma behandlingen och försöker ta reda på motivet bakom

Enligt de uppgifter 31-åringen lämnat till polisen tvingades han in i en stor bil, eventuellt en van, av flera personer och åkte därefter i cirka 30 minuter till någon slags lokal som kan ha varit en barack eller husvagn. Där tog tortyren vid. Han kläddes av och säger att han utsattes både för slag mot kroppen och att han fick elstötar. Inte någon gång under tiden kunde han se var han var eller vilka som gjorde detta mot honom. Han kände inte heller igen rösterna.

– Han säger att de ville ha pengar. De har också tagit de pengar han hade i plånboken. Men vi har svårt att tro att det är motivet, säger Leif Andersson och fortsätter:

– Till oss säger han att han inte har några skulder så vi måste utgå från att det handlar om något annat.

Förutom att de ville ha pengar säger 31-åringen att han hotades i likhet med ”trodde du att du skulle komma undan”.

Polisen jobbar för närvarande efter tre olika möjliga motiv. Vilka de är vill polisen inte gå in på. Men av 31-åringen själv har de fått namn på tänkbara gärningsmän, som polisen nu kollar upp.

– Det finns ännu inga konkreta misstankar mot någon person, säger Leif Andersson.

En rättsläkare undersökte 31-åringen. Han har vissa skador på kroppen, dock inte allvarliga.

Polisen har upprättat en anmälan om människorov alternativt grov misshandel. Det gjordes redan då på natten när flera boende i området där mannen släpptes av ringde till polisen. 31-åringen blev till sist insläppt i ett hus och hade då lyckats få upp en springa under tejpen så han kunde se var han var.

För att få klarhet i vad som hänt vill polisen veta om någon gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen, framförallt när han kidnappades på Humlevägen vid 21-tiden.

Mer läsning

Annons