Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelboborna hjälper till med nya översiktsplanen

Ockelbo kommun håller nu möten i Jädraås, Åmot, Lingbo och Ockelbo för att ta reda på hur Ockelboborna vill att kommunens nya översiktsplan ska se ut.

Annons

Varje kommun ska enligt plan- och bygglagen ha en aktuell översiktsplan. Planen visar hur kommunen ser på mark- och vattenanvändningen och bebyggelseutvecklingen i kommunens olika delar på kort och lång sikt.

– Vi vill veta hur invånarna vill att den nya översiktsplanen ska utformas. Det här är ett första steg i att ta fram en ny plan, den gamla är från år 1990, så det är på tiden att vi får en ny. Målet är att den ska vara klar under år 2012, säger Magnus Jonsson (S), kommunalråd i Ockelbo kommun.

500 000 kronor

500 000 kronor har avsatts för att ta fram den nya översiktsplanen. Under varje möte ute i byarna och i Ockelbo diskuteras hur kommunen ser på bebyggelseutvecklingen, service, kommunikationer, mark- och vattenanvändning på den aktuella orten.

Magnus Jonsson tycker att invånarna har kommit med många bra och viktiga synpunkter under de möten som hållits. En sista träff kommer att hållas i Ockelbo på tisdag.

Välbesökta möten

– Mötena har varit ganska välbesökta, i Åmot kom det 60 personer och i Jädraås 30 stycken. En av synpunkterna ute i byarna är att inflyttningen till kommunen måste öka. Och en del i det skulle kunna vara att skapa fler attraktiva tomtmöjligheter med närhet till vatten. De pratar också om att vi måste använda oss av det vackra vardagsrum som vi har i kommunen med skog och sjöar, säger han.

När förslag på den nya översiktsplanen har arbetats fram kommer den att visas i utställningar och samrådsmöten kommer att hållas.

Mer läsning

Annons