Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelboborna ska bli bättre på att parkera

Kommunstyrelsen har sett över parkeringssituationen i Ockelbo – och nu kommer man att hyra in kunnig personal som ansvarar för trafiken

i kommunen.


– Vi måste få en fungerande infrastruktur, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson, s.

Annons

Trafiken i Ockelbos tätort fungerar inte som den ska. I dagsläget trängs alldeles för många bilar på några få parkeringsutrymmen – medan andra parkeringsplatser står tomma. Framför allt tycker kommunstyrelsen att det fungerar dåligt mitt i centrum, vid järnvägsstationen och vid Ockelbo Pensionat.

– Man brukar lite skämtsamt säga att i Ockelbo parkerar vi inte bilen, vi ställer ifrån oss den, konstaterar Magnus Jonsson.

Nu har man sett över var ansvaret för trafikfrågor ligger i kommunen och beslutat att köpa in kunnig personal från grannkommunerna för att få ordning på trafiken.

– Vi saknar den kompetens som krävs på området.

Samtidigt lyfter man fram några problemområden i sitt yttrande kring den parkeringsutredning som gjorts i kommunen. Där betonar man också att behovet av parkeringsplatser kommer att öka i samband med att Visjöbygget blir färdigt och lämnar förslag på två områden där dessa parkeringsplatser skulle kunna förläggas.

Mer läsning

Annons