Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbokillar uttagna till landslaget

/
  • Siktar högt. Ola Lundqvist, Daniel Hansson och Anton Arkesjö har blivit uttagna till Sveriges landslagstrupp i basket och kommer att tävla i Special Olympics Summer Games i Aten i juni. ”Helst vill man ju vinna. Vi kommer att spela så bra som möjligt och så får vi se hur långt det räcker” säger Ola Lundqvist.
  • Med tidigare. BK Framtiden har deltagit i internationella mästerskap förut. År 2007 ingick fem spelare från laget i Sveriges landslagstrupp i basket till Special Olympics World Summer Games i Kina. Nu är det Daniel Hansson, Ola Lundqvist och Anton Arkesjö som ska tävla i Special Olympics i Aten.

Tre spelare från laget BK Framtiden i Ockelbo har blivit uttagna till Sveriges landslagstrupp i basket till World Summer Games i Aten i juni. Spelarna är Daniel Hansson, Anton Arkesjö och Ola Lundqvist.

Annons

– Det ska bli jätteroligt och spännande, säger Anton Arkesjö.

Special Olympics World Summer Games arrangeras mellan 20 juni och 4 juli i Aten. 7 500 idrottare från hela världen kommer att tävla i 22 olika idrotter. I Sveriges trupp ingår 86 idrottare och ledare som kommer att tävla i åtta idrotter. Special Olympics World Summer Games är det största idrottsevenemanget i världen under år 2011 sett till antalet deltagare.

Tävlar på sin nivå

I Special Olympics deltar idrottare med utvecklingsstörning. Alla idrottare som är med tävlar på sin nivå och fokus ligger på deltagandet och det viktigaste är att göra sitt bästa och ha roligt.

I Sveriges baskettrupp kommer tio spelare och tre ledare att ingå. Tre av spelarna spelar i BK Framtiden. Maria Öberg kommer att följa med som ledare.

– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse för de här spelarna och det är jätteroligt att de har blivit uttagna, säger Rickard Wiklöf, tränare i BK Framtiden.

Inte första gången

Det här är inte första gången som spelare från laget är med och tävlar i internationella mästerskap. Under Special Olympics Summer Games år 2007 i Kina ingick fem spelare från BK Framtiden i Sveriges landslagstrupp i basket. År 2008 spelade BK Framtiden en träningsmatch mot Italiens handikapplandslag.

BK Framtiden har 16 spelare. Laget tränar och tävlar både basket, fotboll och bandy.

”Häftigt”

Anton Arkesjö är 19 år och har spelat i laget under fyra, fem år. Han ser fram emot att få tävla i Aten.

– Häftigt ska det bli. Det får gå som det går, det viktigaste är att vi har kul, säger han.

Ola Lundqvist har spelat i BK Framtiden sedan 90-talet.

– Det är först nu som det har börjat sjunka in att vi faktiskt snart ska i väg, det kommer att bli jättekul. Helst vill man ju vinna. Vi kommer att spela så bra som möjligt och så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Daniel Hansson är 20 år och har spelat i laget i åtta år.

– Jag tror att det kommer att bli en speciell upplevelse, det är inget som man gör varje dag precis, säger han.

Mer läsning

Annons